Lenneke Kok

Ir. Lenneke Kok werkt sinds 2010 bij Hogeschool Utrecht en is sinds 2016 coördinator van de minor Co-design Studio. Ze werkt daarnaast als onderzoeker bij het lectoraat Co-design.

Ze is extra geïnteresseerd in transitievraagstukken op het gebied van duurzaamheid. Hoe kunnen we samen sneller innoveren en de wereld van morgen het beste vormgeven? De bewoner van de toekomst is nog jong of nog niet geboren, dus hoe kunnen we met de huidige ervaringsexperts een mooie toekomst ontwerpen? Juist in deze wereld vol met techniek ziet Lenneke mogelijkheden om te komen tot betere oplossingen door gebruikers en andere stakeholders onderdeel te laten zijn van het creatieve ontwerpproces.

Lenneke beleeft daarnaast veel plezier aan het faciliteren van creatieve workshops binnen (en buiten) het onderwijs van de Hogeschool op het gebied van Co-design, bijvoorbeeld op het gebied van ‘future’ probing. Een strategie die kan helpen om te bewegen in complexe probleemsituaties en inzichten daaruit toepasbaar maakt in concrete, toetsbare concepten voor producten en diensten.

Als coördinator en docent is Lenneke verbonden aan de minor Co-design Studio (zie de website voor meer informatie)

LECTORAAT CO-DESIGN