Healthy inclusive city challenge

Studenten onderzoeken zorg van de toekomst vanuit het perspectief van de inclusieve samenleving.
Afgelopen week organiseerde U CREATE in samenwerking met het lectoraat CO-design van de HU, de Finse partner University of Turku en Inclusion Lab de Healthy City Inclusive Challenge. Tijdens de challenge, die plaatsvond in de Jaarbeurs Innovation Mile (JIM), verkenden studenten van 8 verschillende hogescholen (waaronder één in Finland) de toekomstige zorg.
In een pressure cooker van ruim een week, waarin teams vanuit de zorg en verschillende ontwerpdisciplines werd toegewerkt naar een advies over de toekomst van wijkgerichte zorg vanuit het perspectief van de inclusieve samenleving.
De vraagstukken kwamen van verschillende gemeenten die hier zelf ook al mee bezig zijn. Bij de Challenge waren gemeenten Utrecht, Amsterdam, Zoetermeer, Woerden en Turku (FI) betrokken.
De teams werkten ontwerpgericht aan hun onderzoek, dmv zogeheten probes. De bevindingen en adviezen werden vrijdag in een Expo gepresenteerd aan de gemeenten en vlak daarvoor ook nog aan burgemeester en wethouders van Utrecht.
“we hebben prachtige hogescholen en universiteiten in Utrecht die hele slimme oplossingen verzinnen waar we als stad heel veel aan hebben, dus we zijn ook heel er blij met dit soort samenwerkingen”
Erlijn Mulder, gemeente Utrecht
Met de verschillende case owners wordt komende tijd overlegd hoe onderzoek en adviezen in het voorjaar samen met HU verder wellicht kunnen worden uitgewerkt.

HEALTHY CITY INCLUSIVE CHALLENGE from U CREATE on Vimeo.

Category: nieuws

LECTORAAT CO-DESIGN